Aquest any m'he estrenat amb aquest magnífic bolet ja que la temporada passada no vaig trobar-ne cap.
Aquest bolet pot proliferar en zones varies com: boscos estassats, cremats, rieres amb riberes, camps d'ametllers...
La murgula juntament amb el marçot (bolet de neu, Hygrophours Marzuolus) marquen l'inici de la primavera boletairament parlant. Les murgules començen per St Josep tot i que depenent de la temporada poden avançar-se o retardar-se.
Gastronòmicament esta considerat un comestible excel.lent, és un bolet tòxic en cru i es recomana bullir-lo abans de ser cuinat eliminant l'aigua de cocció. Jo m'he estalviat aquest pas per tal de que així el bolet no perdi propietats, sembla ser que tant sols és una recomanació.
Imatges de Morchella Deliciosa
Pàgines
▼
25 d’abril 2010
24 d’abril 2010
PRAT D'AGUILÓ per MONTELLÀ
Montellà - Refugi Prat d'Aguiló
Sortida en solitàri per les valls del Cadí a la part de la Cerdanya. La sortida des del poble del Montellà a 1102m d'alçada. Per arribar-hi agafarem la N-260 fins al poble de Martinet on ja indica el trencat cap a Montellà on hi arribem després d'uns 4km de carretera asfaltada.
El trajecte segueix el GR-150, sender en circunval.lació d'uns 158km pels paratges de la Serra del Cadí.
El trekking d'uns 18km amb un desnivell positiu de 900m aproximadament i unes 5 hores de durada fent poques parades.
Temperatura fresca al matí, uns 6ºC pujant de cara al migdia als 18ºC, sender ben fresat i marcat.
Començant l'ascenció, deixo enrrera el poble de Montellà. La Tossa plana de Lles (2916m) treu el cap per darrera
Imatges de la serra del Cadí amb les seves canals: Cristall, Ordiguer, Baridana...
Una mostra del sender ben marcat
Espectaculars imatges de la serra per la seva cara nord
Cada vegada m'aproximo més a les parets del Cadí
Espectaculars imatges de la serra per la seva cara nord
Cada vegada m'aproximo més a les parets del Cadí