24 de gener 2010

D'ARANSA AL REFUGI ESTANYS DE LA PERA

Estació d'ski nòrdic Aransa - Refugi Estanys de la Pera (Raquetes)


Després d'unes setmanes de molta feina i un inici d'any amb temps per descansar, avui he tornat a la muntanya. Feia dies que en tenia moltes ganes però per una cosa o altra ho havia de deixar.

Inicio així la temporada de senderime del nou any i com sempre a la neu. Avui a l'Estació nòrdica d'Aransa. S'hi arriba per la N260 (túnel del Cadí - Seu d'Urgell) fins a Martinet i un cop passat el poble agafar el trencant a mà dreta fins Aransa.

Aquesta excursió de poc menys de 500m de desnivell +, és ideal per començar a agafar una bona forma després de tant temps parat.

Dia amb visibilitat regular, sense precipitacions ni vent, amb una temperatura mitja d'uns +3ºC amb neu dura a cotes baixes i pols a cotes altes, els gruixos oscil.laven entre 35cm i 90cm.


Mapa del recorregut (pels que tingueu bona vista, la ruta marcada amb vermell)L'estació nòrdica d'Aransa amb bons serveis: bar-restaurant, lloguer de material ...Inici del recorregut enmig de boscos de pi negre i avetsEls dos socis que m'acompanyaven, què grans que són !Inacabables i plàcides rectes planeres amb la neu molt duraUn oassi d'aigua!La ruta deixa indrets magnífics com aquest saltant d'aigua i gelCongestes de gel, les zones properes semblaven pistes de patinatgeMúltiples possibilitats de senders a la zonaComençen les últimes rampes amb bastanta inclinació sobre la neu polsArribem a l'estany petit totalment glaçat i nevat. Aquest queda ben bé sota el refugi. Al fons a l'esquerra el coll de Claror (2570m) al mig el Pic de Perafita (2752m) i a la dreta el port de Perafita (2586m) tots ells fronterers amb AndorraDarrer tram fins el refugi, a sota l'estany petit glaçat i al fons el pic de Monturull o Torre dels Soldats (2761m)El Sergi enmig d'una mar blancaRefugi guardat dels estanys de la Pera (2354m) amb els seus guardesEl refugi enllaça amb el GR11 i amb el GR10Últims preparatius abans de la baixada. Al fons el MonturullLes vistes que es podien veure des del refugi de la vessant sud per la qual hem pujat. Al fons d'esquerra a dreta: Tossa d'Alp, Penyes altes de moixeró, Serra del moixeró i Comabona ja a l'inici de la Serra del CadíFoto de grup amb el refugi al fons abans de tornar-hiPla de Pollineres (2129m) amb el seu refugi lliure
Una làpida: No! això és una taula per fer el picnic. Les cadires ni es veuen. Quanta neu!El camí s'endinsa al bosc cada cop més. Anem perdent alçadaQue divertides les baixades amb raquetes, això de que no hi hagin pedres per enlloc és genialProposat per organismes de medi natural per la cría d'ocells insectívors, probablement perquè es menjin les orugues dels pins que tant mal estàn fentArribada de nou a l'estació. Tot ha anat genial
1 comentari:

XAVI ha dit...

SIURENYYYYYYYYYYYYYYYYYY , QUINES FOTOS MES MAQUES AMIC , Aixo si que es una bona experiencia.