24 d’abril 2011

PRIMAVERA AMB MURGULES, DESGLAÇ I NEU

El fet de poder-me permetre tenir un hort, ha fet que el meu poc temps lliure s'hagi de compaginar entre la muntanya, els bolets, el teatre i ara l'hort !

He pogut fer seguiment d'un parell de zones murguleres, durant un parell de setmanes. La veritat és que les quantitats han estat inferiors a les de l'any passat però suficient per deixar-ne alguna mostra.

Prometo de cara l'any vinent, amb aquest bolet tant i tant complicat, fer els deures i anotar-me bones zones que vagi veient durant la temporada en la recerca d'altres espècies.

A l'espera dels moixerons, he pogut visitar zones a ple desglaç amb rieres genials amb bon cabal d'aigua. M'ha faltat assolir algún pic que tenia previst per culpa pel mal temps, i és que l'hivern sempre porta sorpreses d'última hora.Murgules negres de cremat


Murgula rossaComparativa paisatge amb una setmana d'impàs. L'herba a l'alt pirineu encara ha de crèixer


Es nota una millora del verd. Les plujes d'aquesta setmana, combinades amb bon sol la farà crèixer i guanyar colorMurgules rossesExemplar d'escarabat negre (Blaps lusitanica)

La Serra del Cadí des de les muntanyes del vessant nord de la muntanyaEn ple desglaç, nombrosos salts d'aigua brollant per arreu


Nevades imprevistes de setmana santa, des del poble de Meranges amb 1ºC a 1400m d'alçada. Frustada ascenció al pic de la Carbassa (2738m), del que hagués estat sens dubte, un gran reportatge


2 comentaris:

Amalia ha dit...

Molt bé Carles! aquestes múrgoles negres em porten boja. Ja tens càmera nova? i l´hort? quina enveja...felicitats!

Carles Gutiérrez Burniol ha dit...

Hola Amalia !

L'hort està a punt, però abans de començar a plantar tinc altra feina al jardí. A demés estem fent un munt de bolos amb el teatre. No tinc pressa. Només em fot perquè no tinc temps pels moixerons !!!!!

La càmera nova va genial, no me l'acabaré ni amb una dècada jajajaja! Ja veig que a tu tampoc et va gens malament, cada dia m'agraden més les teves fotos.

Una abraçada !