08 de juny 2013

TORNEM ALS PRATS QUE ENS REBEN VESTITS AMB LES SEVES MILLOR GALES



Seguim a la primavera i enguany, ja podem dir que és una de les més plujoses dels últims anys. Tot això comporta que la natura estigui espectacular, molta aigua per arreu, encara neu als cims de les muntanyes i una prats que no paren de brotar herba fresca i verda, delicia per les pastures.

He tornat a buscar moixerons alguna vegada més amb bons resultats. Aquests prats màgics em són fidels cada any i la veritat, pel poc temps que tinc lliure, no tinc necessitat de moure'm per investigar, encara he de dir que ho trobo a faltar, els nous reptes també formen part de la vida del boletaire.
Gràcies al déu de la pluja i al bestiar, hem pogut fer bones collites i filmar bons videos com el de la "moixeronera carregada", per poder-ho compartir amb l'entorn.

D'aqui ben poc, tocarà cambiar la manera de pensar, ja són varies sortides als prats i alegries viscudes amb els moixerons i les murgules. D'aqui res ens visiten els pinícoles i els rossinyols, canvi d'hàbitat, de boscos, de terreny ... una época de curta durada però alhora molt intensa que ja ens truca la porta. Com sempre s'haurà d'anar seguint l'evolució de les variables per encertar a la primera.


Doncs va, una mica més d'imatges i videos del meu bolet preferit: els moixerons, en el seu medi, collites i al plat. Per ser com és, pel seu aroma perfumat i la seva única manera de ser buscat, que el diferencia dels demés.



El seu hàbitat, els prats de pastura










Els moixerons dins dels prats







































Moixeró vs Melanoleuca, tot i que aquesta última és comestible, és fàcil poder confondre-la amb el moixeró ja que neixen en el mateix hàbitat. L'Ivan ens explica en aquest excel.lent article les diferències entre aquestes dues espècies




Les corrioles o cama-secs, també són freqüents pels prats en aquestes époques










Algunes múrgules rosses de muntanya en rases on hi habiten feixes. De tamany considerable




Les collites



















Un video buscant moixerons a la moixeronera carregada





Per acabar de fer-vos entrar ganes d'anar a cercar moixerons, ús enllaço alguna recepta ben digne de probar:


Els moixerons a la cuina:  Calamars farcits de peix i moixerons



5 comentaris:

Ferran Arizcun Arizcun ha dit...

Molt bona aquesta entrada. Veig que no perds el temps. Enhorabona.

Ferran Arizcun Arizcun ha dit...

La clapada de moixernons que surten al vídeo, increïble, bruuuutal.

Carles Gutiérrez Burniol ha dit...

Hola Ferran! el moixeró és el meu bolet preferit i se'm dóna força bé. És tot un plaer compartir les moixeroneres amb tots vosaltres. Enhorabona pels rossinyols, se'n veuen molt pocs per les xarxes i té mérit agafar-los en aquests moments.

D'aqui res ja ens ensenyaràs ceps. Ja t'aniré xafardejant ;)
Salut i bolets !

Amalia ha dit...

Una entrada maquíssima Carles, i quina moixeronera més impressionant! Quin goig de prats i de cistells. Les receptes ja "ni te cuento" se m´ha fet la boca aigua, quina gana...
Felicitats per la temporada fantástica que tens.
petons!

Carles Gutiérrez Burniol ha dit...

Merci Amalia, el tema de les receptes, diguem-ne que estic ficat en una Soc.gastronomica què hem muntat uns amics i per aquest mes em toca fer el 2n plat, com sempre els bolets és el meu factor sorpresa i sempre em fan quedar bé!

Ara bé calor i molt em temo que canviarem el xip ben aviat. Segur que aquests boscos teus caducifolis et donen bon resultat!

Va, una gran abraçada per tu que sempre hi ets ;)