Diumenge novament escapada. Aquesta vegada en solitàri. Vaig escapar-me a mig matí per passar quatre hores al bosc buscant moixerons.
El paisatge era formidable, amb tonalitats verdes de tot tipus, soroll a naturalesa, naixement de fauna, flora, rieres esplèndides de cabdal... una infinitat de coses ideals per desestressar-se del dia a dia.
El protagonista del dia, va fer acte d'aparició ben aviat, moltes moixeroneres treballaven de manera parcial. Les més soleies precisaben ser regades. Les corrioles encara no havien arrancat.
En definitiva, un bon matí i una collita molt aceptable per acabar de fer reserves.
Ara, necessito tocar les alçades amb algún trekking que ja tinc pensat. Respirar l'aire fresc i pur dels cims i gaudir de les panoràmiques que tinc sota meu. Sentir-me alliberat !
Aqui van les fotos del homenatge que li faig al moixeró, un dels meus bolets preferits que de ben segur torno a visitar
Part d'algunes moixeroneres es deixaven fotografiar mostrant la plena florida
27 de maig 2011
19 de maig 2011
ÉPOCA DE MOIXERONS, COMENÇA LA VIDA ALS PRATS
Ja han arribat els moixerons (Calocybe gambosa) als prats, coincidint amb el canvi d'estació, l'herba comença a creixer i amb ella un munt de vida.
Diumenge va ser el primer dia que, jo i el Sergi, varem poder visitar les moixeroneres. Mal dia. Dissabte havien arrasat, les més marcades estaven totalment xafades, no m'extranya que s'acabin perdent.
Sort que la gent no li agrada emerar-se massa, ajupir-se i ficar les grapes en llocs inòspits i totalment a cegues. Aquesta va ser la nostra tàctica: seguir les moixeroneres a quatre grapes palpant-la amb molta cura. Dins les crescudes mates verdes de l'hervat estaven els moixerons. Tapats seria la paraula. Varem collir els exemplars aceptables ja que aquesta espècie cria massivament i varem deixar els més petits per una propera ocasió.
Un cop més, no deixaré de dir que juntament amb els boletus, els moixerons és el bolet que més m'agrada, tant de buscar com de menjar. El seu aroma i olor és inconfusiblement adictiu.
Per ara, n'hem menjat tota aquesta setmana i hem pogut congelar un parell de bosses per menjar durant bones ocasions durant l'any.
Les corrioles tot just començaven a sortir, espero properament poder-ne fer un reportatge que també són molt bones!
Començen a apareixer els primers moixerons del dia
Etiquetes de comentaris:
Experiències boletaires
Subscriure's a:
Missatges (Atom)