28 d’octubre 2012

DESPEDIDA A LA LLENEGA NEGRA



Aquesta onada de vent i forta baixada de les temperatures ha estat un detonant pels bolets. En aquest cas, ha influit negativament ja que el contrast ha estat molt brusc i ha vingut acompanyat per un fort vent (el pitjor enemic dels bolets).

Hem visitat una zona nova per les llenegues, però hem arribat tard a la florida, la zona estava bastant regirada i no hi havia bolet nou.
Ràpidament hem canviat, per anar a visitar la zona que darrerament ens ha donat tant bons resultats. Encara hi quedaven llenegues, bolet vell, de dies anteriors, la naixença de bolet nou era inexistent. Per a mi, és diferent.
No és el mateix buscar i trobar bolets enmig de plena florada, joves, tendres i que creixen amb força, amb buscar i trobar bolets al final d'una florada, on no surt bolet nou i els bolets existents són vells i lletjos. L'entusiasme no és el mateix i la decadència de la producció m'afecta igual que als bolets. Penso que ja no val la pena. El resultat és ben fàcil, he arribat a una situació, on preval més, el fet de collir bonics exemplars i gaudir fent-ho, que omplir cistelles. Clar que si podem fer les dues coses millor, però el record que em quedarà amb el pas dels anys serà, la meva figura enmig d'un bonic bosc que es troba en plena florada i no pas els quilos collits.

Un petit resum sobre rovellons i llenegues del que haurà estat la meva última sortida al pre-pirineu, a l'espera que puguin sortir bolets a cotes més baixes i properes a casa.








































































4 comentaris:

Amalia ha dit...

Hola Carles!! És veritat que no és lo mateix agafar una florada amb els bolets acabats de sortir que trobar molts exemplars ja una mica massa grans, però carai, lletges lo que es diu lletges no es veuen pas. Ara en comptes de dir-te bons cistells ja passo a dir-te directament bones caixes!! em sembla una manera fantàstica de amortitzar la benzina si els bolets requereixen quilometrada.
Els pinetells preciosos! moltes felicitats.

TempsdeBolets ha dit...

Bona llenegada! Moltes felicitats! A veure si arrenca definitivament per cotes baixes, que ja hi ha ganes de no fer tants quilòmetres :D

David - TempsdeBolets

Carles Gutiérrez Burniol ha dit...

Ei Amalia! No em puc queixar, aquest any he gaudit com mai amb la llenega, ja ho hagués firmat el mes d'agost i ben aprop de casa :)
Curiosament, les zones que menys rendiment han donat, han estat les més llunyanes, on temps enrere hi havien grans florades, però cal visitar-les cada any!

Vinga que això continua !

Carles Gutiérrez Burniol ha dit...

Gràcies David! de fet, encara que sembli contradictòri, les zones més properes a casa són les que més desconèc i mira que estic envoltat de boscos. Cada any hi dedico estones per descobrir bons pegats, però no és gens fàcil, per això aquest món és tant genial!

Salut i bolets!