30 de març 2013

LA MÚRGULA, EL BOLET PREUAT



A inicis d'any, l'Ivan em va donar la bona notícia que es traslladava a Manresa. Ell és tot un expert amb moltes espècies i la múgula n'és una.

Es tracta d'un dels bolets més complicats de buscar i trobar, ja que pot sortir en diversos hàbitats, cremats, rieres, estassats, boscos de pi... moltes possibilitats però alhora cap. A la majoria d'aquests hàbitats només repeteix un any, fet que fa que cada nou any, haguem de buscar noves zones que cumpleixin les seves qualitats. Sovint, hem comentat que es tracta d'un bolet que troba al boletaire i no a l'inrevés.
Personalment, trobo que és un bolet molt temptador i sense cap dubte, el més difícil de trobar. El motiu d'anar-lo a cercar cau més en el repte que no pas en el plat a taula.

Aquests darrers dies, hem pogut fer un parell de sortides amb l'Ivan. Ha compartit molta informació nova  i valuosa per a mi i hem tingut la sort de collir-ne alguns exemplars, sempre molt ben amagats. No es pot demanar més, murgules i els consells d'un expert.
A més juntament amb l'Albert de Catbolet, m'han proposat per formar part de la comunitat de www.bolets.com per tirar-la endavant i donar-li contingut a la mateixa, un altre repte que se'ns dubte afrontaré amb la màxima il.lusió i optimisme!

Ha començat la nova temporada i ja tenim aqui els bolets de primavera!





























Collita de murgules



Espàrrecs de cremat, els més gustosos



Filet de vedella amb patates i salsa de murgules



Un petit video de com collim murgules a cremat



2 comentaris:

Amalia ha dit...

Hola Carles! Les has trobat amb l´Ivan, m´alegro molt! les primeres que vam trobar nosaltres va ser també amb la seva ajuda...
No sabia que els espàrrecs de cremat són els més gustosos, és ben curiós.
Que et van semblar a la cuina? aquesta salsa te molt bona pinta.
Les fotos molt maques, ei! fins i tot vas trobar una negra!!
Endavant amb aquesta web, molta sort!!.
Abraçada forta.

Carles Gutiérrez Burniol ha dit...

Ei Amalia! com va tot? no em diguis que encara no has anat a visitar les teves murguleres, l'Ivan s'ha traslladat a Manresa i, per sort meva, ens podem veure més.
La veritat és que el gust de la murgula no l'he notat en excés, la salsa era amb ceba i una mica de crema de llet, però no massa. Tot i aixi no vaig notar-hi massa el gust.
La web pinta bé i hi han molts projectes però tot acaba de començar i no hi ha pressa.

Espero els teus reports murgulers, que encara me'n recordo i l'any passat et va anar molt bé.

Sort i abraçades!