27 d’abril 2013

DARRERES MURGULES A COTES MITJESDurant aquest mes d'abril que ja gairebé s'ha acabat, encara he fet algunes sortides en busca de murgules, principalment per bosc cremat i estassat. Seguint el fil d'aquesta temporada, en poca quantitat i la majoria d'elles ben agrupades.

Ja fa uns dies que tinc la ment als prats. Arriba un dels meus bolets preferits, els moixerons són la causa que abandoni abans la temporada murgulera que molts altres boletaires, ja que tot els meus pensaments es dirigeixen cap al moixeró.

Dóno per acabada la meva temporada murgulera a cotes mitjes i aprop de casa. Les seguiré empaitant però al pirineu aprofitant les visites als moixerons i corrioles. Com cada any, no n'he collit moltes, potser aquest any ha estat el meu millor any amb aquest bolet que em costa tant i que cada any m'ensenya coses noves.

A partir d'ara i un cop s'hagi fos aquesta neu que està caient al pirineu seguirem la temporada de primavera enmig de la olor i la verdor dels prats!I un parell d'imatges del 27 d'abril en la meva primera visita frustrada als prats. La meteo no em va permetre accedir als prats ja que la nevada era considerable2 comentaris:

Amalia ha dit...

Com m´agrada la imatge de les ovelles amb la neu!! quin fred i quina pau...
Bones múrgules! a veure si els hi trobes el punt a la cuina que em sembla que em vas dir que no t´havien agradat massa.
Ja et passes als moixerons? Nosaltres provarem les múrgules de riera un altre cop i ja pujarem als prats, a veure si olorem la farina, que l´any passat va ser molt fluixet per nosaltres.
L´altre dia parlava amb el David el tema de les cotes a Catalunya, fins quan parlem de mitja, alta i baixa?...hi han uns canons estipulats? o tots fem una mica allò de "a ojo de buen cubero"...
Sort als prats!!
Abraçades!

Carles Gutiérrez ha dit...

Ei Amalia! Sí em passo als moixerons, un dels meus preferits que provoca que deixi la múrgula abans que molts boletaires.
És un bolet complicat també, jo els cerco de 1200-1800m, cal grapejar l'herba quan és alta i pot ser que surtin abans els de cotes altes soleies que els que queden a cotes baixes a les rases.

Tot és anar provant... molta sort amb aquestes múrgules i feliç temporada moixeronera.

Abraçades !!!!!! ;)