11 de maig 2013

TORNEN ELS MOIXERONS AMB L'HERBA VERDAHan passat unes quantes setmanes i he visitat els prats tres vegades, l'objectiu el moixeró. Aquest any, la temporada va amb retràs, calculo uns vint dies aproximadament.
La primera sortida per inspeccionar el terreny, no em va permetre ni sortir del cotxe de la neu que estava caient, quedaven pocs dies per acabar l'abril. La segona sortida, em va permetre confirmar el retard que hi havia, tot i que el bosc em va regalar uns quants moixerons per fer-ne una bona truita.
La tercera sortida, hi havien moltes espectatives, però les moixeroneres encara no havien despertat, començaven a treballar per les puntes, però molt tímidament.

El cas és que m'he retrobat amb aquells racons tant especials, en els que només m'acosto dies comptats a l'any, la millor época per anar a buscar bolets, la solitud, els sons de la primavera, arbres florint, ocells cantant, algún isard despistat que encara pastura a cotes baixes, uns prats que començen a despuntar verdor amb la seva herba creixent i el bonic cant de l'aigua baixant generosament per les rases.

Caldrà més que mai, que faci temps de primavera, per això aquest bolet surt en aquesta época, ha de fer sol, bones temperatures i ha d'haver-hi aigua regularment.  Un trio de combinacions que porta al boletaire l'esforç i plaer de recolectar aquests bolets i la recompensa de degustar-los al plat. Un camí d'inici a final meravellós per a tot boletaire amant de la natura!

Unes imatges i videos d'aquestes darreres sortides per ensenyar una mica més d'aquest bolet, on podreu trobar-ne més informació al següent enllaç 
Unes quantes imatges dels moixerons en ple medi
Prats verds i aigua per arreu, temps de primavera al pirineu
Alguna múrgula rossa despistada que indica que les temperatures encara són fredes
La meva part de la collita
Un parell de videos dels moixerons i la seva recolecció dins el seu medi natural3 comentaris:

Anònim ha dit...

This ρaragraρh will assiѕt the іnternet νіewеrs fοr buіlԁing up new webpаgе or
eνen а wеblog from start to enԁ.


Here iѕ my wеbpаge - payday loans

Amalia ha dit...

Quin goig que fan els vídeos, quina passada!! em sembla olorar-los i tot...
Tenen el barret ben groc...no me´ls he trobat mai així, tenen una pinta...i encara vas agafant més múrgoles! no pares! amb tota l´aigua (i neu) que està caient, la primavera està sent fantàstica. Nosaltres encara seguim amb les múrgoles, estem completament enganxats. Bonics paisatges d´aigua, a veure si pugem als prats d´una vegada i canviem de bolet.
Abraçades!

Carles Gutiérrez ha dit...

Ei Amalia! ja saps que és el meu bolet preferit, ara el pirineu està pletòric i els moixerons esclatant a varies zones, val la pena que hi feu una sortida, ni que sigui a contemplar les vistes i respirar aire fresc.
Una abraçada !!!!